Skip to content

Boudoirfoto's hoeven niet donker en zwartwit te zijn

Een korte rondgang langs boudoirfotografen op social media laat je snel zien dat boudoirfoto's er vaak allemaal een beetje hetzelfde uitzien. Een mooie vrouw in lingerie, meestal op een bed, verleidelijk in de camera kijkend. Bijna altijd in zwart-wit. Of iets dat daarvoor moet doorgaan, want hoewel zwart-wit echt spannende resultaten kan opleveren, blijven veel beelden in een saai, druilerig grijs/grijs kleurenschema hangen. Maar zo hoeft het niet te zijn. Goed nieuws: Boudoirfoto's hoeven er niet saai uit te zien!

_YNS6563-3
Vroeger verwees de term boudoir naar een kamer in een statig herenhuis. In die kamer konden dames zich aan-, uitkleden en opmaken. Tegenwoordig gebruiken we de term vooral om aan te geven wat het onderwerp van de fotoshoot is: Een vrouw (meestal), gekleed in mooie lingerie of stijlvol naakt afgebeeld.

Wat doet Your Naked Skin anders?

Allereerst het kleurgebruik. Zoals eerder opgemerkt, wordt veel boudoirfotografie in zwart-wit gemaakt. Ik werk graag in kleur en heb daarmee inmiddels een herkenbare stijl ontwikkeld. Die gebruik ik ook graag in mijn boudoirfotografie. Bovendien hebben vrouwen vaak geïnvesteerd in mooie kleurrijke lingerie. Dat laat ik graag zien in mijn foto’s. Veel fotografen gebruiken zwart-wit om een bepaalde sfeer te creëren. Maar ik denk dat dat ook kan door middel van kleurgebruik.
Een geschikte locatie vind ik heel belangrijk. Maar ik probeer verder te kijken dan een bed waarop het model gepresenteerd kan worden. Voor mij is elke locatie waar een vrouw in lingerie te zien kan zijn voldoende. Het hoeft dus niet persé een doorsnee hotelkamer te zijn. Maar ik maak het ook niet te wild. Boudoirfoto's maken op een bouwplaats of in een druk stadscentrum zal ik niet gauw doen.
1708
Ik vind dat je ook op een boudoirfoto naakt kunt poseren. Niet iedereen is het daarmee eens. Ik zou dit best een boudoirfoto willen noemen.

_YNS8779-3
Ten slotte betekent boudoir voor mij niet noodzakelijkerwijs dat het model peperdure lingerie moet dragen. Ik laat modellen ook vaak heel gewone kleding dragen. Of geen kleding. Zolang er recht wordt gedaan aan het idee van een boudoirshoot, namelijk iemand op zijn mooist en betoverendst laten zien, kan dat in mijn ogen prima!

419
Zorg er dus voor dat je de volgende keer dat je een boudoirshoot boekt, niet de saaie foto's gaat maken die je overal al ziet. Kijk naar deze. Boudoirfoto's hoeven er niet saai uit te zien. Ze kunnen kleurrijk, creatief en anders zijn. Boek Your Naked Skin als je dit wilt.